Gewoon jezelf zijn

Het klinkt zo simpel, “gewoon jezelf zijn”. Het is een advies dat een ouder geeft als je spanning voelt voor een nieuw schooljaar, wat je vrienden zeggen als je een eerste werkdag te gemoed gaat, en wat geliefden zeggen als ze je een hart onder de riem willen steken. Maar zo simpel is gewoon jezelf zijn niet altijd.

Gewoon onszelf zijn dat doen we vooral heel goed als we nog jonge kinderen zijn. Wanneer we onbezorgd en met volle kracht met onze passies en enthousiasme de wereld in stappen. We zijn ruwe diamanten en we weten dat we prachtig zijn!

En dan groeien we op. Voor veel mensen betekent dat ook aanpassen, aan anderen, aan verwachtingen en aan de norm. Gewoon jezelf zijn lijkt ineens niet meer de juiste strategie om het goed te doen, succes te behalen of vriendschappen en relaties op te bouwen. We gaan maskers dragen en dat licht wat in ons schijnt steeds een beetje verbergen. Zodat we aardig gevonden worden of geaccepteerd worden. Je verschuilen wordt een tweede natuur.

In mijn visie is dit waar veel mensen onbewust de keuze maken om weg te stappen bij wie ze echt van binnen zijn. Er wordt een web van gedragspatronen en overtuigingen gesponnen, die het bijna onmogelijk maakt om nog te zien waar de bron van jouw jij zit.

Ineens lijkt die echte authentieke jij heel erg ver weg. En hoe langer je dit doet hoe lastiger het is om jezelf terug te vinden. Het is een heel geleidelijk proces, waarin je steeds verder bij jezelf vandaan stapt. Voor sommige mensen leidt dit tot een gevoel van ongelukkig zijn, eenzaamheid, depressie of burn-out. Dit kan ook anders.

1Nature Coaching is er om jou terug brengen naar wie jij van nature bent. Jouw enige echte ware natuur. Wij geloven namelijk dat je volmaakt gemaakt bent. Dat diep van binnen jouw licht straalt en gezien wil worden. Door een set van praktische tools en opdrachten gaan we het cadeau dat jij bent, laagje voor laagje weer uitpakken. Zodat jij weer in je kracht kunt stappen en vol vertrouwen en met plezier het leven aan kunt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: